ПолiтДумка

Онкологи пояснили, чому не можна пити каву відразу після приготування

02 ноября
10:55 2022

Звичка пити гарячу каву і чай руйнівно позначається на організмі. Наслідки такого впливу часто проявляються у той момент, коли ситуацію вже не можна виправити.

Так, попереджають онкологи, якщо ви приготували каву з використанням води, нагрітої до 90-95 градусів, і одразу почали її пити, стравохід може серйозно постраждати. Мова про опіки чутливих клітин слизової оболонки стравоходу, які не проходять безслідно.

Як раніше з’ясували онкологи з Тегеранського університету медичних наук, надто гарячий чай підвищує ризик розвитку раку стравоходу майже вдвічі. Матеріал про це опубліковано в журналі International Journal of Cancer.

Є інші дані. Як пише Express, дослідники проаналізували спосіб життя півмільйона британців. Відповідну роботу було опубліковано в журналі Clinical Nutrition.

“У тих, хто пив “гарячу” або “дуже гарячу” каву, ризик розвитку раку стравоходу був підвищений у 5,5 раза”, – прокоментувала результати роботи вчених лікар Дебора Лі, зазначивши, що окріп посилює гастроезофагеальний рефлюкс і може спровокувати запалення стравоходу. , що загрожує розвитком онкології.

Лікарі радять пити чай і каву приблизно через п’ять хвилин після приготування, коли температура води не перевищуватиме 60 градусів за Цельсієм.

Источник: newsyou.info


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Відбудова, економіка та культура: мери Києва і Вільнюса обговорили подальшу співпрацю

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!