ПолiтДумка

Пахлава з горіхами за 20 хвилин: елементарний рецепт

20 августа
18:38 2023

ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ПАХЛАВИ ЗНАДОБИТЬСЯ:

1 упаковка тіста філо;

300 г будь-яких горіхів (у мене фісташки та пекан);

1 склянка меду; 

1/2 склянки цукру;

1/5 склянки води;

1 пачка вершкового масла

ЯК ГОТУВАТИ ПАХЛАВУ:

1. Розтоплюємо олію, а горіхи подрібнюємо блендером у крихту. 

2. Беремо форму за розміром тіста і починаємо збирати пахлаву. 

3. Викладаємо лист тесту і змащуємо розтопленим маслом, так повторюємо 3-4 рази поспіль.

4. На 3-4-й шар висипаємо 1/3 горіхів і трохи збризкуємо маслом зверху.

5. Знову 3-4 шари тіста, змащених маслом, і знову ж таки горіхи, і так повторюємо стільки разів, скільки душі завгодно до бажаної висоти пахлави. 

6. Завершуємо всі 3-4 листами тіста, верхній шар теж змащуємо олією.

7. Беремо дуже гострий ніж і розрізаємо прямо у формі на трикутнички/квадратики, прорізаючи пахлаву до останнього шару. 

8. Відправляємо в духовку на 45-50 хвилин за 175-180°С.

9. У цей час готуємо сироп, яким потрібно буде залити пахлаву відразу ж, як дістанете її з духовки.

10. Для сиропу: мед, цукор та воду змішуємо в сотейнику і доводимо до кипіння, потім додаємо 50 г вершкового масла та на мінімальному вогні тримаємо ще близько 5 хвилин. Готово!

Источник: storinka.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Представлено найбільший у світі SSD-накопичувач ємністю 122 ТБ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!