рецепт фріттати з овочами на сковороді
Якщо попросити людей уявити найкорисніший сніданок за 5 хвилин, то більшості на думку спадуть страви з яйцями. І не дивно, адже готувати їх так просто, а варіацій із ними незліченна безліч. Сьогодні пропонуємо освоїти рецепт фріттати з овочами на пательні, від одного запаху якої у всіх у домі слинки потечуть.
Майже всі продукти — стандартні, а фету, каперси та оливки можете не додавати, якщо їхній смак вас не вражає. Якщо ви не знаєте, як приготувати фріттату, то цей покроковий рецепт сніданку допоможе вам освоїти унікальну страву.
Інгредієнти
- Яйце — 6 шт;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Помідор в’ялений — 8 шт;
- Цибуля-порей — шматочок;
- Зелені та чорні оливки — жменя;
- Перець гострий — 1 шт;
- Фета — 50 г;
- Пармезан — 50 г;
- Розмарин — щіпка;
- Каперси — 10 шт;
- Олія оливкова — 1 ст.л;
- Масло вершкове — 1 ст.л;
- Сіль;
- Перець.
Рецепт фріттати з овочами на сковороді
- Гарненько розігрійте сковороду і змастіть її олією, а потім відправте обсмажуватися нарізану довільної форми цибулину.
- Щойно вона підрум’яниться, можете додати до неї цибулю-порей. Коли овочі стануть м’якими, підкладайте до них дрібно нарізаний перець і тушкуйте 2 хвилини, після чого зніміть сковороду з вогню.
- Яйця розмішайте із сіллю та оливковою олією, після чого просто в миску до них покладіть нарізані в’ялені помідори та фету.
- Ще раз розігрійте сковороду з вершковим маслом і залийте овочі яєчною сумішшю. Розмішайте все, щоб продукти з’єдналися.
- Посипте розмарином, меленим перцем і розкладіть зверху каперси, оливки та часточки в’ялених томатів. Притрусіть тертим пармезаном і на середньому вогні готуйте 5 хвилин.
- Виставте в духовці температуру 160 градусів і поставте всередину сковороду зі стравою ще на 5 хвилин. Зверніть увагу, що посуд має бути розрахований на високі температури.
Цей рецепт фріттати з овочами можна модифікувати на ваш розсуд. Наприклад, останній крок можна пропустити та просто обсмажити страву з двох боків. Але саме в духовій шафі вона вийде пишною та ідеально пропеченою як зовні, так і в середині. Смачного!
Источник: meta.ua