Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму: як приготувати популярну закуску
«Тещин язик» – це консервований овочевий салат, який готують саме в липні-серпні з кабачків або баклажанів. Це дуже соковита та пікантна закуска, яка взимку стане чудовим доповненням до картоплі або каші. Або ж можна просто їсти в прикуску з хлібом.
Ідея приготування салату «Тещин язик» на зиму опублікована на сторінці блогерки Юлії з ніком 30_sotok в Instagram. Проварити овочі в маринаді потрібно всього 20 хвилин.
Інгредієнти для маринаду:
- 1 склянка олії
- 2 ст.л. солі
- 0,5 склянки оцту
- 1 склянка цукру
Спосіб приготування маринаду:
1. Влити все у ємність, де будете варити салат і прокип’ятити 10 хвилин.
2. Додати 0,5 л томатного соусу.
Основні інгредієнти:
- 3 великі морквини
- 100 г часнику
- 1-2 пекучих перці (за баженням). Можна замінити на чорний мелений, духмяний і гвоздику мелену.
- 3 кг кабачків
Спосіб приготування:
1. Моркву з часником та перці перекрутити.
2. Кабачки нарізати кружечками.
3. Покласти всі овочі у маринад.
4. Проварити все 20 хвилин.
5. Розкласти по стерилізованих банках і закутати до охолодження.
Источник: food.obozrevatel.com