що не можна зберігати довго
Продукти тривалого зберігання, які ми тримаємо тижнями у холодильнику, можуть перетворитися на небезпечну отруту. У таких продуктах накопичується кількість шкідливих речовин, які попереджають медики.
Експерти розповіли, які продукти у вашому холодильнику можуть бути дуже небезпечними.
Сир у пластиковій упаковці не варто часто купувати і зберігати довго. Якщо ви часто купуєте такий сир і вживаєте для харчування, можуть бути серйозні наслідки — від порушення обміну речовин до ризику онкології. І вся річ у пластиці — його зазвичай роблять із дуже шкідливих матеріалів. І хімічні складові швидко переходять у продукти, що в нього упаковані.
Мікрочастинки пластику особливо люблять продукти із підвищеною жирністю. Наприклад, сир. Потрапивши в організм ці мікрочастинки сприяють руйнуванню ендокринної системи, розвитку онкології та стають причиною розвитку когнітивних порушень.
Мариновані помідори, соуси, томатна паста у металевих банках – дуже небезпечна їжа. У сплав цих банок входить алюміній, і це джерело перфоктанової кислоти. Вона дуже небезпечна для ендокринної системи та печінки. Залишаючись на продуктах харчування, вона потрапляє до організму і починає його руйнувати.
Морська риба також може зашкодити вашому здоров’ю. У морській воді міститься велика кількість токсичних речовин, які є потенційно небезпечними для людини. Найстрашніші з них — ртуть та важкі метали. Всі ці речовини потрапляють у морську рибу із води, та якщо з риби — в організм людини.
Більшість цих речовин не зникають при термічній обробці та провокують розвиток захворювань, впливають на роботу травної та імунної систем.
Овочі та фрукти з великих ферм. Вони виглядають дуже апетитно на ринку, і ми намагаємося купувати фермерське, бо думаємо, що саме такий продукт є якіснішим. Але виробництво таких продуктів часто пов’язане з використанням нітратів, пестицидів та гербіцидів – для кращого зберігання та швидкого дозрівання.
За прискореною програмою найчастіше на великих фермах вирощують яблука, виноград, полуницю, помідори, огірки та зелень.
Молоко з високою жирністю. Саме в такому молоці міститься найбільше промислових хімікатів, які спричиняють різні захворювання. І це – крім того, що жирне молоко підвищує вміст холестерину в крові та підвищує ризик розвитку атеросклерозу.
Источник: glamour.kyiv.ua