ПолiтДумка

Що робити, якщо розсольник вийшов кислим: кухарські хитрощі

01 марта
07:44 2023

Розсольник – не менш популярна в народі перша страва, ніж борщ. Крім того, що для його приготування потрібно трохи повозитися з перловкою, на кухарку може чекати ще одне розчарування – розсольник може вийти надмірно кислим. Спробуймо розібратися, в чому причина і що робити з такою стравою.

ЧОМУ РОЗСОЛЬНИК КИСЛИЙ

Свіжозварена страва може виявитися кислою з двох причин – огірки або розсіл, а може, і те й інше. Буває так, що господині готують з огірковим розсолом і додають огірки, але в такому разі краще спробувати заготівлю заздалегідь.

ЩО РОБИТИ З КИСЛИМ РОЗСОЛЬНИКОМ

Існує два варіанти: один з морквою, а другий з картоплею, але за відгуками кухарів і той і інший діють безвідмовно.

СПОСІБ З МОРКВИНОЮ

Потрібна одна середня морква. Її потрібно натерти на тертці (великій), а потім обсмажити на олії і тушити в невеликій кількості води. Овоч по готовності виявиться солодким та погасить частину кислого смаку. За готовністю моркви виливаємо 1-2 ополоники бульйону з розсольника, додаємо моркву і 1 ополоник окропу.

СПОСІБ З КАРТОПЛЕЮ

Якщо залишився м’ясний бульйон, додайте в нього 2-4 картоплини (почистити і нарізати як для варіння супу), відваріть. Потім додайте в готову страву картоплю разом із відваром і доведіть все до кипіння. За потреби можна злити частину кислого бульйону.

Источник: pixelinform.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Росія в ООН презентує посібник із «захисту енергетики від тероризму», Україна закликає до протидії

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!