ШІ написав свій рецепт приготування українського борщу
Борщ для українців – це святе. У кожному домі його готують по-своєму. Хтось – за дідівськими рецептами, хтось – за власними, модифікованими.
У Gazeta.ua вирішили запитати, як би приготував борщ штучний інтелект. Результат – нижче.
Рецепт борщу. Порція — 4 літри.
Інгредієнти на борщ:
500 грамів свинини (можна використати за бажанням інше м’ясо)
2 середні цибулини
3 морквини
2 буряки
3 картоплини
1/2 капустини
2 столові ложки томатної пасти
2 лаврових листа
Сіль за смаком
Чорний мелений перець за смаком
Сметана для подачі
Свіжа зелень (петрушка, кріп) для прикрашання
Як приготувати борщ. Покрокова інструкція:
1. Почніть з підготовки м’яса. Видаліть зайвий жир і наріжте свинину на невеликі шматочки. Вкиньте її у велику каструлю.
2. Додайте до каструлі 2 літри води, посоліть за смаком та додайте листя лавру. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте м’ясо протягом 30-40 хвилин, поки воно не стане м’яким.
3. Поки м’ясо готується, очистіть і наріжте овочі. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на терці. Буряк наріжте невеликою соломкою. Картоплю наріжте кубиками, а капусту нашинкуйте тонкими смужками.
4. Велику сковороду розігрійте на середньому вогні з невеликою кількістю олії. Додайте нарізану цибулю та моркву і смажте їх, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, доки овочі не стануть рум’яними.
5. Додайте в сковорідку нарізані буряки та продовжуйте смажити, помішуючи, протягом 10 хвилин.
6. Покладіть томатну пасту до сковороди з овочами і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини, щоб паста стала ароматною.
7. Додайте нарізану картоплю до каструлі з м’ясом і долийте ще літр окропу. Продовжуйте готувати на середньому вогні ще 10 хвилин.
8. Додайте підготовлені овочі зі сковороди до каструлі з борщем. Помішуйте і доведіть до кипіння.
9. Додайте капусту до каструлі і продовжуйте готувати борщ на помірному вогні протягом 15-20 хвилин поки капуста стане м’якою.
10. Закрийте каструлю кришкою і залиште борщ на виключеній плиті на 10-15 хвилин, щоб смаки добре змішалися.
Подавайте борщ у глибоких тарілках. Додайте ложку сметани та прикрасьте свіжою зеленню.
Тепер у вас є смачний український борщ, готовий до подачі. Смачного!
Источник: gazeta.ua