ПолiтДумка

ШІ написав свій рецепт приготування українського борщу

17 декабря
17:15 2023

Борщ для українців – це святе. У кожному домі його готують по-своєму. Хтось – за дідівськими рецептами, хтось – за власними, модифікованими.

У Gazeta.ua вирішили запитати, як би приготував борщ штучний інтелект. Результат – нижче.

Рецепт борщу. Порція — 4 літри.

Інгредієнти на борщ:

500 грамів свинини (можна використати за бажанням інше м’ясо)

2 середні цибулини

3 морквини

2 буряки

3 картоплини

1/2 капустини

2 столові ложки томатної пасти

2 лаврових листа

Сіль за смаком

Чорний мелений перець за смаком

Сметана для подачі

Свіжа зелень (петрушка, кріп) для прикрашання

Як приготувати борщ. Покрокова інструкція:

1. Почніть з підготовки м’яса. Видаліть зайвий жир і наріжте свинину на невеликі шматочки. Вкиньте її у велику каструлю.

2. Додайте до каструлі 2 літри води, посоліть за смаком та додайте листя лавру. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте м’ясо протягом 30-40 хвилин, поки воно не стане м’яким.

3. Поки м’ясо готується, очистіть і наріжте овочі. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на терці. Буряк наріжте невеликою соломкою. Картоплю наріжте кубиками, а капусту нашинкуйте тонкими смужками.

4. Велику сковороду розігрійте на середньому вогні з невеликою кількістю олії. Додайте нарізану цибулю та моркву і смажте їх, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, доки овочі не стануть рум’яними.

5. Додайте в сковорідку нарізані буряки та продовжуйте смажити, помішуючи, протягом 10 хвилин.

6. Покладіть томатну пасту до сковороди з овочами і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини, щоб паста стала ароматною.

7. Додайте нарізану картоплю до каструлі з м’ясом і долийте ще літр окропу. Продовжуйте готувати на середньому вогні ще 10 хвилин.

8. Додайте підготовлені овочі зі сковороди до каструлі з борщем. Помішуйте і доведіть до кипіння.

9. Додайте капусту до каструлі і продовжуйте готувати борщ на помірному вогні протягом 15-20 хвилин поки капуста стане м’якою.

10. Закрийте каструлю кришкою і залиште борщ на виключеній плиті на 10-15 хвилин, щоб смаки добре змішалися.

Подавайте борщ у глибоких тарілках. Додайте ложку сметани та прикрасьте свіжою зеленню.

Тепер у вас є смачний український борщ, готовий до подачі. Смачного!

Источник: gazeta.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Євросоюз хоче перемоги України у війні — Каллас

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!