Скарби гуцульської кухні: рецепт росівниці із пшоном
29 июля
22:33
2023
На Закарпатті часто готують страви із кукурудзяної крупи замість пшона. Ми пропонуємо рецепт гуцульської росівниці. Ви можете використати крупу, яка вам найбільше до вподоби.
Інгредієнти
- картопля — 2 шт.
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- морква — 1 шт.
- квашена капуста — 200 г
- кукурудзяна крупа — 150 г
- копчена паприка — 1/2 ч. л.
- сіль — за смаком
- перець чорний мелений — за смаком
- олія — 3 ст. л.
- лавровий лист — 1 шт.
- вода — 1 л
Спосіб приготування
- Картоплю нарізати, цибулю подрібнити, моркву натерти.
- На розігрітій олії обсмажити цибулю та моркву до м’якості. Додати копчену паприку.
- Картоплю відварити у підсоленій воді, після закипання додати лавровий лист, капусту й готувати 10 хвилин.
- Додати овочі, кукурудзяну крупу та готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, до готовності крупи, приблизно 20 хвилин. Додати сіль та перець.
- Подавати на стіл можна із зеленню та сметаною.
Источник: meta.ua