ПолiтДумка

три рецепти закуски з баклажанів у соусі

25 августа
15:30 2023

Один із найпопулярніших салатів на зиму має оригінальну назву — «Тещин язик». Щоправда, під цією ж назвою відомо ще безліч страв, у яких присутні баклажани.

Але якщо ви хочете зберегти смак літа до зими, спробуйте приготувати закуски з баклажанів про запас. З соусом, часником і спеціями, цей овоч виходить неймовірно смачним. Фокус вибрав три найсмачніші рецепти заготовок, які швидко і просто готуються з набору продуктів, що не обійдеться вам занадто дорого.

Баклажани з цибулею та помідорами

Інгредієнти:

  • 6 баклажанів;
  • 3 цибулини;
  • 6 помідорів;
  • 1 головка часнику;
  • 1 пучок зелені;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 1 ст.л. солі, спеції, 3 ч.л. оцту.

Наріжте баклажани тонкими скибочками та обсмажте їх з двох боків на звичайній пательні, або пательні-гриль. Наріжте цибулю півкільцями, як помідори, обсмажте на невеликій кількості рослинної олії до м’якості. Це займе близько 15 хвилин. Додайте сіль і приправи. Подрібніть часник і зелень, викладіть на скибочки баклажанів і скрутіть їх рулетиками. Виклади рулетики в чисті стерилізовані банки, перекладаючи їх шарами томатного соусу з цибулею. Простерилізуйте банки 20 хвилин у киплячій воді, і за 5 хвилин до кінця — влий у кожну по ложці оцту. Закрийте кришками і зберігайте в темному прохолодному місці.

Баклажани з часником

Інгредієнти:

  • 1,5 кг баклажанів;
  • 200 мл рослинної олії;
  • 100 мл оцту;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 2 ст. л. кунжуту;
  • по 0,5 ст.л. цукру і солі;
  • по 2 ч.л. паприки і червоного меленого перцю.

Наріжте баклажани кружальцями та обсмажте на рослинній олії з двох боків. Усі інші інгредієнти — подрібніть і змішайте разом зі спеціями. Викладіть баклажани в простерилізовані банки, чергуючи їх із шарами заправки. Простерилізуйте банки ще 10 хвилин і закрийте кришками.

Баклажани по-грузинськи

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 1 головка часнику;
  • 400 г болгарського перцю;
  • 1 пучок кінзи;
  • 1 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 100 мл оцту.

Подрібніть перець із часником і кінзою в однорідну масу. Додайте сіль, цукор і оцет, і перемішайте. Наріжте баклажани кубиками, обсмажте їх протягом 20 хвилин і перемішайте з овочевою заправкою. Прогрійте, приправте за смаком, проваріть ще 10 хвилин і розкладіть закуску по банках.

Источник: focus.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Українська делегація візьме участь у Саміті майбутнього та в дебатах високого рівня у штаб-квартирі ООН

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!