Тушкована капуста по-новому: завжди виходить соковитою
Звичайна тушкована капуста може стати конкурентом багатьох ресторанних страв, якщо приготувати її по-турецьки. В основі такої страви соковитий м’ясний фарш, який чудово поєднується з ароматними спеціями. Капуста стає дуже м’якою, ніжною та пряною.
Ідея приготування тушкованої капусти по-турецьки опублікована на сторінці фудблогера Алекса Міля (mil_alexx) в Instagram.
Інгредієнти:
- 700 г капусти
- 300 г фаршу (смачно саме з курячим)
- 15 г олії для смаження
- 2-3 ст.л. томату
- сіль, перець, паприка, хмелі-сунелі
- 2-3 зубчики часнику
- велика цибулина (150 г)
- великий помідор – 300 г
Спосіб приготування:
1. У велику каструлю вливаємо олію, вкидаємо фарш, і розбиваючи грудочки, готуємо 6-7 хвилин.
2. Додаємо нарізаний шматками помідор та цибулю напівкільцями і подрібнений часник, додаємо томатну пасту, все гарно вимішуємо і тушкуємо на середньому вогні 5 хвилин.
3. Засипаємо сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі по пів сайної ложки кожної. Вимішуємо і готуємо ще декілька хвилин.
4. Вкидаємо в каструлю нашинковану капусту. Вимішуємо і при накритій кришці готуємо близько 20 хвилин. Воду не потрібно доливати, нехай готується у власному соку. Готуємо на невеликому вогні, періодично перемішуючи.
5. Коли капуста стане повністю м’якою – вона готова.
Источник: food.obozrevatel.com