ПолiтДумка

Вчені назвали небезпечну для імунітету харчову звичку

06 апреля
22:51 2023

Вчені назвали небезпечну для імунітету харчову звичку, що складається в постійному споживанні продуктів, що містять фруктозу.

Наукові фахівці констатують, що харчова звичка, яка полягає в надмірному споживанні фруктози, сприяє розвитку запальних реакцій з боку імунної системи. Наслідком цих процесів стає пошкодження клітин, а також тканин, що порушує функціонування органів.

“Фруктоза підвищує ризик розвитку ожиріння, діабету другого типу і неалкогольної жирової хвороби печінки”, – попереджають автори дослідження, вчені Університету Суонсі, Інституту Френсіса Кріка в Лондоні і Брістольського університету після експериментів з мишами.

Вчені з Великобританії визначили, що під дією високих доз фруктози відбувається зміна клітинних метаболічних шляхів, що активізує процеси, які підвищують рівень запальних цитокінів. Збільшений вміст цих компонентів імунної системи небезпечно як можливий пусковий механізм несприятливих змін, включаючи розвиток аутоімунних патологій.

Дослідники заявили, що “вживання великих доз фруктози перепрограмує клітинні метаболічні шляхи, сприяючи глутамінолізу і окислювальному метаболізму”.

Говорячи про харчові джерела фруктози, вчені відзначили, що її містять солодкі напої, численні види виробничих ласощів, напівфабрикатів. Експерти рекомендують вкрай педантично підходити до вибору продуктів в раціоні.

Источник: ua-novosti.info


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Прозорі сонячні панелі стали в 1000 разів ефективнішими: де їх застосують

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!