ПолiтДумка

Вживання маргарину веде до хвороб серця та раку

13 июля
22:57 2023

Дієтолог пояснила небезпеку маргарину організму.

Фахівець попередила в інтерв’ю: багато людей вживають маргарин, не усвідомлюючи цього. Наприклад, він часто міститься у кондитерських виробах, випічці, напівфабрикатах. Регулярне отримання маргарину загрожує розвитком небезпечних патологій, підкреслила медик.

Лікар зазначила, що цей «замінник вершкового масла» відноситься до трансжирів – штучно синтезованих жирів, які одержують шляхом спеціальної обробки рослинних олій (їм надають твердої форми). Вплив трансжирів веде до того, що клітинна мембрана позбавляється еластичності і це порушує її нормальну роботу. Наслідком такого порушення може стати розвиток хвороб серця, раку.

На цьому фоні можуть виникати різні захворювання: серцево-судинні, онкологія і все, що завгодно, оскільки, по суті, відбувається порушення життєзабезпечення клітин.

Дієтолог констатувала: мазати на хліб при виготовленні бутербродів або додавати в кашу краще вершкове масло, а не маргарин. Але важливо пам’ятати: вершкове масло складається з насичених жирних кислот, вживання яких загалом має бути суворо помірним – особливо, якщо є захворювання серцево-судинної системи, проблеми із зайвою вагою. Шматок такого масла, що з’їдається, повинен бути дуже невеликим.

Источник: medicalanswers.site


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Німеччина не стала би втручатися: у Берліні заперечують, що пропонували Києву знизити призовний вік

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!