як приготувати грибний жульєн з шампіньйонами і плавленим сиром
Жульєн — запіканка з грибів або курки та грибів під сиром, яку подають як у великій ємності, так і у спеціальних кокотницях. theLime підібрав для вас простий рецепт, який готується в порційному посуді. Жульєн з шампіньйонів у вершковому соусі та з апетитною сирною скоринкою обов’язково має потрапити у вашу кулінарну скарбничку.
Інгредієнти на дві порції: великі печериці (5-6 шт.), цибуля (1 шт.), олія (2 ст.л.), часник (2 зубки), чебрець (гілочка), сіль, перець, орегано (за смаком), вершкове масло (20 г), борошно (1 ч.л.), вершки 10-15% (200 мл), плавлений сирок (1 шт.), моцарелла (50 г).
Приготування:
Гриби добре промийте, цибулю очистіть від лушпиння. Потім печериці та цибулину наріжте кубиками.
Часник очистіть. Одну дольку подрібніть, другу — наріжте пластинами.
Сковороду розігрійте, налийте олію, додайте пластинки часнику, чебрець і добре прогрійте, щоб мало просочилося ароматами. Коли часник набуде золотистого кольору, приберіть його зі сковороди разом із чебрецем.
Далі закиньте цибулю та гриби, а через пару хвилин, коли цибуля стане прозорою, додайте подрібнений часник і вершкове масло. Обсмажуйте до золотистого кольору. На цьому етапі додайте в сковороду сіль, перець та орегано.
Потім висипте борошно і ретельно перемішайте. Вогонь зробіть мінімальним та влийте вершки. Коли суміш прогріється, додайте плавлений сир, бажано з вершковим смаком. Помішуйте, поки він не розчиниться і не з’єднається з іншими компонентами.
Візьміть кокотниці або невеликі порційні горщики. Викладіть грибну суміш, зверху посипте моцарелою, яку попередньо натріть на тертці. Поставте форми в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 10 хвилин. Подавайте з хрусткими тостами із цільнозернового хліба.
Источник: apostrophe.ua