як приготувати профітролі із заварним кремом
Профітролі – це невеликі повітряні заварні тістечка із легким, ніжним кремом усередині. Готуючи їх, важливо в точності дотримуватися рецептури.
Профітролі із заварним кремом
Для тіста
- Борошно пшеничне – 150 г
- Молоко – 125 мл
- Вода – 125 мл
- Вершкове масло – 100 г
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – дрібка
Для крему
- Молоко — 500 г
- Цукор — 150 г
- Вершкове масло — 100 г
- Борошно — 40 г
- Яйця — 2 шт.
- Ванільний цукор — 1 ст. л.
Приготування тіста. У сотейнику влити воду та молоко, додати вершкове масло. Покласти на невеликий вогонь і довести до кипіння (але не кип’ятити).
Щойно з’явиться легка пара від молока, додати сіль і цукор. Перемішати, щоб розчинилися кристалики.
Коли суміш почне кипіти, прибрати сотейник з плити. Всипати просіяне борошно й швидко розмішати лопаткою. Тісто має збиратися в грудку і легко відставати від стінок. Охолодити тісто.
Розбити по одному курячі яйця, ретельно перемішуючи після кожного. У результаті повинна вийти приємна тягуча маса, яка щільною стрічкою сходить із лопатки.
Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою «зірочка». Якщо його немає, викладати тісто можна за допомогою пари чайних ложок, змочених у холодній воді, щоб маса не липнула.
Застеліть деко пекарським пергаментом і відсадіть на нього профітролі на відстані 4-5 см один від одного. Відправити заготовки у розігріту до 200°С духовку на 10 хвилин, потім зменшити температуру до 180°С і пекти ще 20-25 хвилин. Час випікання може варіюватися залежно від особливостей вашої духовки. Щоб ваші «пампушки» не впали і залишалися повітряними, не відкривайте духовку, особливо перші декілька хвилин.
Охолодіть профітролі у вимкненій духовці зі злегка відкритими дверцятами.
Приготування крему. Вершкове масло треба заздалегідь дістати з холодильника. З’єднати склянку молока, яйця та борошно, ретельно перемішати.
Окремо слід закип’ятити решту молоко з цукром і ванільним цукром. Влити його повільно тонкою цівкою в яєчно-молочну суміш, постійно помішуючи. Відправити суміш на невеликий вогонь і варити, постійно помішуючи, 10-15 хвилин до загустіння крему.
Готовий крем накрити плівкою й охолодити до кімнатної температури. Потім додати вершкове масло і збити міксером до однорідності.
Начинити профітролі кремом. Для цього знадобиться кулінарний мішок зі спеціальною насадкою або ж можна просто розрізати профітролі навпіл і накласти крем ложкою.
Прикрасити профітрольки можна на власний смак: посипати цукровою пудрою, полити шоколадною глазур’ю.
Источник: glamour.kyiv.ua