ПолiтДумка

як приготувати профітролі із заварним кремом

24 января
15:07 2023

Профітролі – це невеликі повітряні заварні тістечка із легким, ніжним кремом усередині. Готуючи їх, важливо в точності дотримуватися рецептури.

Профітролі із заварним кремом

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Молоко – 125 мл
  • Вода – 125 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – дрібка

Для крему

  • Молоко — 500 г
  • Цукор — 150 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Борошно — 40 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Ванільний цукор — 1 ст. л.

Приготування тіста. У сотейнику влити воду та молоко, додати вершкове масло. Покласти на невеликий вогонь і довести до кипіння (але не кип’ятити).

Щойно з’явиться легка пара від молока, додати сіль і цукор. Перемішати, щоб розчинилися кристалики.

Коли суміш почне кипіти, прибрати сотейник з плити. Всипати просіяне борошно й швидко розмішати лопаткою. Тісто має збиратися в грудку і легко відставати від стінок. Охолодити тісто.

Розбити по одному курячі яйця, ретельно перемішуючи після кожного. У результаті повинна вийти приємна тягуча маса, яка щільною стрічкою сходить із лопатки.

Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою «зірочка». Якщо його немає, викладати тісто можна за допомогою пари чайних ложок, змочених у холодній воді, щоб маса не липнула.

Застеліть деко пекарським пергаментом і відсадіть на нього профітролі на відстані 4-5 см один від одного. Відправити заготовки у розігріту до 200°С духовку на 10 хвилин, потім зменшити температуру до 180°С і пекти ще 20-25 хвилин. Час випікання може варіюватися залежно від особливостей вашої духовки. Щоб ваші «пампушки» не впали і залишалися повітряними, не відкривайте духовку, особливо перші декілька хвилин.

Охолодіть профітролі у вимкненій духовці зі злегка відкритими дверцятами.

Приготування крему. Вершкове масло треба заздалегідь дістати з холодильника. З’єднати склянку молока, яйця та борошно, ретельно перемішати.

Окремо слід закип’ятити решту молоко з цукром і ванільним цукром. Влити його повільно тонкою цівкою в яєчно-молочну суміш, постійно помішуючи. Відправити суміш на невеликий вогонь і варити, постійно помішуючи, 10-15 хвилин до загустіння крему.

Готовий крем накрити плівкою й охолодити до кімнатної температури. Потім додати вершкове масло і збити міксером до однорідності.

Начинити профітролі кремом. Для цього знадобиться кулінарний мішок зі спеціальною насадкою або ж можна просто розрізати профітролі навпіл і накласти крем ложкою.

Прикрасити профітрольки можна на власний смак: посипати цукровою пудрою, полити шоколадною глазур’ю.

Источник: glamour.kyiv.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Карпаты заполнят паузу в чемпионате спаррингом с Буковиной

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!