ПолiтДумка

Як приготувати соковиті тефтелі: неймовірно смачні рецепти

14 февраля
17:09 2023

Тефтелі – настільки популярна страва, що у всіх нас будуть різні думки щодо їхнього приготування. Хтось любить фрикадельки зі свинячим фаршем, хтось додає багато рису. Але кожен такий рецепт, якщо він вам до душі, має право бути.

Рецепт тефтелей в томатному соусі – без рису і з рисом 

Вам знадобляться:

  • фарш – 500 гр;
  • рис – 250 гр;
  • томатна паста / кетчуп – 3-4 ст. л;
  • сметана – 150 гр.;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • сіль, перець;
  • цибуля, морква.

Приготування:

Щоб приготувати тефтелі в томаті, підготуйте фарш: додайте нарізану цибулю в м’ясо. Потім поперчіть і посоліть масу, розбийте в неї сире яйце. Не забудьте все перемішати. Фарш обваляйте в борошні, обсмажте фрикадельки в олії на заздалегідь підготовленій сковороді.

Окремо підготуйте соус. Для цього змішайте кетчуп зі сметаною і склянкою кип’яченої води. Тушкувати тефтелі в томатному соусі варто 10-15 хвилин.

Для тефтелей з рисом в томатному соусі спершу відваріть сам рис (в традиційному співвідношенні 1:3). Потім додайте в уже готовий рис порізану цибулю і фарш, все добре перемішайте, посоліть і поперчіть.

З остиглого рису і фаршу сформуйте тефтелі (найкраще вологими руками) і ретельно обсмажте з усіх боків. Томатну пасту додавати вже наприкінці приготування.

Тефтелі з рисом в томатному соусі будуть насиченішими, якщо в соус додати бульйон. Тефтелі з рисом виходять “повітряними”.

Як правильно запекти тефтелі в духовці

Вам знадобляться:

  • фарш – 450 гр.;
  • рис – 100 гр.;
  • цибуля, сіль, спеції за смаком, морква, часник;
  • сіль, спеції і зелень за смаком;
  • олія соняшникова;
  • томатний соус / томати / кетчуп – 250 гр.;
  • вода – 300 мл.

Приготування: 

Перед приготуванням тефтелей в духовці, подбайте про основу – відваріть рис. Після додайте рис і зелень з цибулею в розморожений фарш.

Для соусу візьміть цибулю, моркву і часник (обсмажте їх на сковорідці і додайте потім томати (кетчуп). Тушкувати все слід не більш ніж 5 хвилин.

Як приготувати тефтелі, щоб вони не були пухкими і не розвалювалися? Досвідчені кухарі радять фарш пом’якшити білим хлібом, вимоченим в молоці, або додати сир / масло. Деякі господині вдаються до хитрощів – додають ложку манки в фарш.

Тефтелі в духовці слід запікати до 10 хвилин при 200 градусів. Подавати страву бажано з пюре або спагетті.

Тефтелі на сковороді – як приготувати з підливою

Вам знадобляться:

  • рис – 250 гр.;
  • куряче філе – 500 гр.;
  • сало – 50 гр.;
  • цибуля, морква – 1 шт.;
  • перець, сіль за смаком;
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Приготування:

Подрібніть в блендері або м’ясорубці цибулю, сало і філе – це буде ваш фарш. Потім додайте вже відварений рис.

Сформуйте м’ясні кульки і помістіть на сковороду, злегка обсмажте в рослинному маслі. Приготовлені тефтелі перекладіть в каструлю з морквою і нарізаною цибулею, налийте туди води (бульйону – за бажанням). Всього 15-20 хвилин на плиті – і ваші тефтелі з підливою вийдуть суперсочними.

Источник: chasdiy.org


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Зеленський, Стармер і Рютте говорили на зустрічі про військове посилення України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!