як приготувати в духовці пухкі булочки з сосискою
Деякі господині намагаються хоч якось підтримати бойовий дух своїх рідних і близьких під час війни, тому готують різну просту випічку вдома: пишні біляші в духовці, булочки з сиром замість звичайних ватрушок або класичні рогалики з повидлом. theLime підібрав для вас простий рецепт булочок із сосисками на дріжджовому тісті.
Інгредієнти: молоко (250 мл), борошно (550-600 г), цукор (1 ст. л.), дріжджі (20 г), рослинна олія (30 мл), яйце (1 шт.), сіль (1 ч. л.), сосиски (8 шт.).
Приготування:
У глибоку миску просіюємо все борошно. Беремо його невелику частину (50 г), в нього виливаємо 25 мл кип’яченого гарячого молока, ретельно перемішуємо і чекаємо, поки суміш трохи охолоне.
Дріжджі розчиняємо в 125 мл молока, додаємо цукор, яйце, сіль, олію, заварну суміш із молока та борошна, все ретельно перемішуємо.
Потім частинами вводимо в тісто просіяне борошно — не все відразу, а поступово, щоб не забити тісто борошном. Вимішуємо його доти, доки не вийде м’яким.
Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою або чистим рушником і залишаємо приблизно на 1 годину в теплому місці без протягів.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Розкочуємо тісто, що підійшло, в пласт приблизно 30*50 см, товщиною 0,5 см. Нарізаємо на смужки довжиною 30 см і шириною 1,5 см.
Якщо сосиски дуже довгі, їх можна розрізати навпіл. Намотуємо підготовлені смужки тіста на сосиски і викладаємо на деко. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин, щоб тісто знову піднялося.
Змащуємо булочки на молоці та дріжджах збитим яйцем, посипаємо (за бажанням) кунжутом.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, доки вони трохи охолонуть.
Подаємо ароматні сосиски в тісті до чаю або беремо з собою як перекус.
Источник: apostrophe.ua