як замаринувати оселедець, щоб він танув у роті
Оселедець — це дуже смачна риба, яку готують і як самостійну страву, так і додають в популярні салати, наприклад, з нею можна приготувати салат «Оселедець під шубою». Однак, сьогодні ми хочемо поговорити саме про самостійну страву.
Найчастіше оселедець маринують у розсолі з цибулі та оцту, проте про нього можна забути, адже є маринад набагато смачніший. Щобільше, риба в такому розсолі просто тане в роті, пише портал «Смачно+».
Інгредієнти:
- оселедець, 2 штуки;
- вода, 1 літр;
- сіль, 3 столові ложки;
- цукор, 2 столові ложки;
- суха гірчиця, 1 столова ложка;
- лавровий лист, 5 штук;
- чорний перець горошок, 10 шт.
Спосіб приготування:
- Закип’ятіть воду і всипте цукор, сіль, лавровий лист, чорний перець. Склад повинен прокипіти три хвилини.
- Остудіть і залийте заздалегідь очищений оселедець.
- Зверху посипте гірчицею. Зробіть вантаж і залиште на 2-3 години.
- Після цього рибу приберіть у холодильник на дві доби.
Источник: telegraf.com.ua