У супермаркетах Австрії з’явилися бургери з хробаків
В Австрії у супермаркетах Billa почали продавати котлети для бургерів, які майже на 40% складаються з перероблених личинок жуків.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Австрії.
Котлета бренду «Eat For Future» («Їж задля майбутнього») виготовляється віденським підприємством ZIRP Insects. Вона на 38% складається з перемелених личинок жука Alphitobius diaperinus (відомих як «борошняні хробаки», експерти вважають їх особливо перспективним джерелом екологічно чистого тваринного білка). Ще 29% складу — шампіньйони, 9% — гороховий протеїн.

Вакуумна упаковка з двома котлетами для бургерів вагою 200 грамів коштує 5,99 євро.
Підприємство ZIRP Insects, яке має намір розвивати лінійку продукції під брендом «Eat For Future», витратило на розробку котлети з хробаків близько 2 років.
«Це була захоплива новаторська робота. Комахи ідеально підходять для обробки. Вони мають тонкий горіховий присмак і в перемеленому вигляді можуть бути легко інтегровані у популярні рецепти», — заявив засновник і гендиректор ZIRP Insects Крістоф Томанн.
Як стверджують у компанії, у поєднанні з шампіньйонами та гороховим протеїном за спеціальною рецептурою утворюється смак, подібний до м’яса, але не на 100%.
Слід зазначити, що випуск таких котлет стало можливим після того, як у травні на рівні ЄС було схвалено використання борошняних хробаків для виробництва харчових продуктів. Зараз розглядається аналогічне питання щодо деяких інших комах.