ПолiтДумка

Бербок пообіцяла Фінляндії та Швеції швидкий вступ до НАТО

15 мая
15:33 2022

Члени Північноатлантичного альянсу швидко розглянуть питання прийняття двох нових членів — Фінляндії та Швеції.

Про це міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок сказала в неділю в Берліні, де 14-15 травня відбулася зустріч голів МЗС країн НАТО, передає Укрінформ.

«НАТО – це альянс відкритих дверей, і тому ми вітаємо Фінляндію та Швецію, якщо їхні парламенти, їхні суспільства вирішать це зробити (стати членами НАТО — ред.)», — заявила політик журналістам на полях зустрічі.

Вона впевнена, що Фінляндію та Швецію швидко приймуть до Альянсу, що всі 30 країн не хочуть ставати на заваді швидкому приєднанню цих двох держав. Зокрема, за її словами, Німеччина дуже швидко ратифікує відповідний документ.

Бербок також зауважила, що Швецію та Фінляндію в НАТО «штовхнув» сам президнт рф путін.

Читайте також: Країни НАТО мають негайно надати Україні артилерію – Трасс

Як повідомлялось, міністри зовнішньополітичних відомств двох країн розповіли про поступ Фінляндії та Швеції на шляху до НАТО в перший день неформальної зустрічі голів МЗС країн Альянсу в суботу. Обидві держави вже давно є партнерами НАТО. Прийняти рішення щодо необхідності набуття членства, причому в найближчій переспективі, їх змусила агресія росії проти України. Тим часом москва вже заявила, що розглядає вступ до блоку Фінляндії, з якою має майже 1300 кілометрів спільного кордону, як загрозу своїй безпеці.

Фото: picdrop.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Что за Айнтрахт этот Франкфурт! Четвертая победа подряд с клубным рекордом Мармуша

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!