ПолiтДумка

BMW представила нове купе M2

13 октября
00:32 2022

BMW представила нове купе M2 з заднім приводом, 6-циліндровим двигуном, 6-ступеневою «механікою» і режимом дрифту.

Нову BMW M2 (G87) складно сплутати зі звичайними «двійками» у кузові G42, адже цього разу дизайнери не обмежилися аеродинамічним пакетом та додали «емці» оригінальні фари. Екстер’єр аж ніяк не консервативний: передній бампер навмисне рубаний, повітрозабірники гальм та прорізи безрамкової решітки радіатора практично прямокутні.

З корми відмінностей від звичайних купе менше, але у «емки» залишився і фірмовий вихлоп з парою здвоєних круглих патрубків, і більш розвинений бампер з вертикальними відбивачами. Ще один маркер найпотужнішої версії – антрацитові різноширокі колеса розмірності 275/35 ZR19 спереду та 285/30 ZR20 ззаду. У порівнянні з простою «двійкою», M2 ширше на 5 см; довжина після зміни поколінь зросла на 11 см, ширина на 3 см, а висота зменшилася на 1 см.

Під капотом BMW M2 залишилася рядна 3,0-літрова «шістка» з подвійним турбонаддувом. Тепер двигун S58 розвиває 460 к.с. при 6250 об/хв і 550 Нм крутного моменту в діапазоні від 2650 до 5870 об/хв. Навіть звичайна «емка» виявилася потужнішою за екстремальну M2 CS минулої ітерації!

Базове купе оснащується 6-ступеневою «механікою», опція – 8-ступеневий «автомат». У будь-якому випадку M2 має активний задній диференціал і адаптивну підвіску. Повного приводу немає і не буде. З місця до 100 км/год нова BMW M2 з механічною коробкою передач розганяється за 4,3 секунди. Версія з двома педалями швидше на 0,2 секунди. Максимальна швидкість з пакетом M Driver`s – 285 км/год, без нього – 250 км/год. Динаміка аж ніяк не рекордна (попередня M2 CS була швидше), адже споряджена маса нового купе – 1730 кг.

Водій має можливість змінити налаштування диференціала, чутливість гальмівної системи та трекшн-контролю, причому у системи стабілізації аж десять варіантів спрацьовування! Цікава деталь – функція DSC (Dynamic Stability Control) тепер «зашита» безпосередньо в блок управління двигуном, що дозволяє електроніці втручатися в ситуацію вдесятеро швидше. Покупцям напевно сподобається система оцінки дрифту та секундомір для підрахунку часу на колі.

У салоні BMW M2 без сюрпризів – цифровий кокпіт з 12,3-дюймовим дисплеєм віртуальних приладів, 14,9-дюймовим тачскріном мультимедійної системи iDrive 8. За спортивні сидіння, гоночні “ковші”, проєкційний екран, обігрів керма, бездротову зарядку для гаджетів та підтримку eSIM 5G потрібно доплачувати.

У Європі та США продаж BMW M2 другого покоління стартує у квітні 2023 року. Ціна по той бік океану – від 63 тисяч доларів. А ви вже зараз маєте можливість придбати брендовані аксесуари BMW та BMW M у нашій крамниці – собі або на подарунок.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

у яких випадках не можна заряджати свій телефон

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!