ПолiтДумка

У вишах рф викладатимуть «російську ідеологію» — ЗМІ

26 октября
06:00 2022

Наступного року у програмі російських вишів очікується поява «ідеологічної дисципліни», суть якої в кремлі описали так: «Захід загниває, а у нас — велике майбутнє».

Як повідомляє Укрінформ, про це пише «Медуза» з посиланням на джерела в адміністрації президента рф і на співробітників російських вишів.

За інформацією видання, новий предмет – це аналог радянського «наукового комунізму». Програму для нього розробить товариство «Знание». Передбачається, що студенти негуманітарних спеціальностей вивчатимуть дисципліну один рік, гуманітарії — кілька років, а історики та політологи — протягом усього навчання.

«Ідеологічний курс» буде розбито на чотири блоки: «історичний», «культурний код», «росія у світі» та «образ майбутнього». Точний зміст блоків поки що невідомий, але всі куратори (зокрема, директор Ермітажу Михайло Піотровський і помічник президента рф Володимир Мединський) лояльні до чинної російської влади.

Читайте також: У мертвої ідеології вмирає і пропаганда

«Молоді люди мають розуміти ідеологію: куди йде росія і навіщо», — так одне з джерел пояснило «Медузі» причину появи нового предмета. Співрозмовники видання не виключають, що нова дисципліна також «допоможе остаточно зачистити російські виші від ліберальних викладачів».

Нагадаємо, у серпні в міносвіти росії оголосили, що з нового навчального року кожний понеділок у школах починатиметься з позакласного заняття «Розмови про важливе» на теми, «пов’язані з ключовими аспектами життя людини в сучасній росії». У методичках до цих уроків йдеться про «подвиги» російських військових в Україні та оспівується «служіння батьківщині».

Читайте також: «Вчать у школі, вчать у школі, вчать у школі…»: виховання юних путінців через вивчення історії

Уже в середині вересня почали з’являтися повідомлення про погрози батькам школярів за відмову від участі їхніх дітей у «Розмовах про важливе». Вчителі лякають батьків поганим ставленням до їхніх дітей та можливим виключенням зі школи.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Гасперини: Я никогда не сомневался в том, что мы победим

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!