ПолiтДумка

Як бланшувати овочі та не втратити всі вітаміни: просте правило

01 декабря
22:09 2022

Бланшуванням називають процес короткочасної обробки овочів, фруктів, м’яса окропом чи парою. Першими це почали робити французи, але метод швидко став популярним у всьому світі.

Бланшування застосовують для різних цілей. Наприклад, даний метод допомагає легко зняти шкірку з томатів, а кольрабі набуває вишуканого смаку. Багато овочів добре зберігаються в морозильній камері, якщо їх попередньо бланшують і моментально остуджують.

Але при тепловій обробці зростає можливість того, що продукт втратить поживні речовини. Особливо це стосується вітаміну C, яким багаті брокколі, цвітна, брюссельська та білокачанна капуста, помідори, болгарський перець. 

Щоб овочі в процесі бланшування не втрачали ці поживні речовини, потрібно готувати тільки в закритому посуді. Потім важливо якнайшвидше охолодити овочі. Для цього готують не просто холодну воду, а кидають туди кубики льоду. 

Источник: pixelinform.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Євросоюз фінансує оборонні виробництва в Україні з активів РФ — посол ЄС

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!