ПолiтДумка

Україна сама має визначати, як завершиться ця війна – речник уряду ФРН

18 января
23:46 2023

Німеччина по багатьох позиціях випереджає інші держави у наданні допомоги Україні, в тому числі військової, щоб Україна не програла війну.

Про це заявив представник федерального уряду Вольфганг Бюхнер на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не лише діємо разом з партнерами, ми суттєво попереду в тому, що стосується підтримки України. Ми надаємо Україні різноманітну підтримку в галузі озброєнь», — підкреслив Бюхнер, згадавши при цьому надану артилерію, САУ Panzerhaubitze 2000, РСЗВ, які постачаються разом з Великою Британією і США, БМП, системи ППО Gepard, Iris-T, Patriot тощо.

«Це абсолютно чіткий сигнал того, що федеральний уряд все робитиме для того, щоби Україна не програла цю війну», — сказав речник. Він не став дискутувати на тему «формулювань» — «Україна не повинна програти війну» або «Україна має перемогти», — лише уточнив, що йдеться про захист суверенітету та повернення Україною її територій. Бюхнер також додав, що позиція уряду полягає у тому, що Україна «сама повинна визначати, як завершиться ця війна».

Бюхнер не відповів на запитання щодо можливості ухвалення урядом рішення про надання танків, повторивши, що всі рішення приймаються в тісній кооперації з союзниками та партнерами. «І це буде так з усіма подальшими рішенням», — додав він.

Читайте також: Нідерланди розглядають можливість передати Україні ЗРК Patriot

Як повідомлялось, 20 січня на авіабазі в містечку Рамштайн відбудеться восьма зустріч очільників і представників оборонних відомства майже 50 країн з питання надання військової допомоги Україні.

Німеччина наразі є другою державою за обсягом наданих Україні озброєнь.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Cибіга закликав партнерів долучитися до шефства над регіонами України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!