ПолiтДумка

П’ять європейських країн підписали угоду про спільне придбання ЗРК Mistral

20 июня
13:04 2023

Естонія, Бельгія, Кіпр, Франція та Угорщина підписали угоду про спільну закупівлю французьких зенітно-ракетних комплексів малої дальності Mistral.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що угода є ознакою того, що Франція досягла прогресу у переконанні деяких європейських союзників виявити інтерес до власних систем європейського виробництва, а не до систем, вироблених за межами Європи, як рекомендує Німеччина в рамках так званої «Ініціативи Європейського небесного щита».

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив спільну закупівлю 5 країн комплексів Mistral, назвавши це гарним прикладом співпраці.

Джерела Reuters повідомили, що угоду було підписано на зустрічі міністрів оборони у Парижі, метою якої була координація європейських зусиль щодо покращення можливостей протиповітряної оборони на всьому континенті після вторгнення РФ в Україну.

Читайте також: Ворог не знищив жодного Patriot в Україні — Зеленський

Mistral — це сучасний зенітно-ракетний комплекс для ураження гелікоптерів та літаків, розроблений у Франції. Mistral доступний як у портативному варіанті (ПЗРК), так і для використання на стартових платформах для транспортних засобів, кораблів та гелікоптерів. Він має радіус дії до 6 км, призначений для захисту від літаків та гелікоптерів, що літають відносно низько.

Фото: Вікіпедія


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

США не мають принципових заперечень проти вступу України в НАТО — Le Monde

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!