ПолiтДумка

Кім пояснив, чому взяв на поруки депутатку ВР Кормишкіну

24 октября
13:29 2024

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім узяв на поруки народну депутатку Ірину Кормишкіну, оскільки вона не переховується, співпрацює зі слідством та надає всі документи і пояснення.

Про це Кім розповів у телеефірі, передає Укрінформ.

«По-перше, є презумпція невинуватості. По-друге, я знаю її років 20, ще коли вона працювала в бізнесі страхування. Вона не переховується від слідства, не буде ухилятись від правоохоронних органів, з якими зараз вона повноцінно співпрацює, надає всі документи. Слідство розбереться хто винний, я тут не маю нічого коментувати», — сказав Кім.

На його думку, взяття на поруки дозволить Кормишкіній нормально працювати.

«У суду був вибір: застава, вʼязниця чи поруки. Суд прийняв саме таке рішення, тому що вона добропорядно веде себе по слідству», — заявив Кім.

Читайте також: САП повідомила підозру у незаконному збагаченні чинній народній депутатці Кормишкіній

Як повідомлялося, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за дорученням керівника САП повідомив про підозру у незаконному збагаченні чинній народній депутатці України. Слідство встановило, що у 2021-2022 роках вона набула у власність активи, які на понад 20 млн грн перевищують офіційні доходи і заощадження за цей період.

23 жовтня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував до депутатки запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителями суд визначив двох осіб: голову фракції Верховної Ради Давида Арахамію та голову однієї з обласних військових адміністрацій Віталія Кіма.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Луиш Фигу назвал своего фаворита будущего Эль Классико

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!