ПолiтДумка

В Україні відбудеться чергове підвищення пенсій: коли і на скільки збільшать виплати

09 сентября
20:05 2020

Майже третина всіх пенсіонерів України зможуть відчути на собі підвищення пенсійних виплат. З 1 грудня 2020 року пенсії підвищать декільком категоріям громадян. Головне питання: кого торкнуться приємні зміни у виплаті допомоги і на скільки збільшиться сума?

Відзначимо, що один з етапів підвищення пенсій в Україні відбувся 1 вересня 2020 року. Однак торкнувся він лише 14 відсотків українських пенсіонерів. У Мінсоцполітики повідомили, що не за горами нове підвищення пенсійних виплат, під яке потрапляють більше третини всіх пенсіонерів України, а це близько трьох мільйонів чоловік.

Грудневе підвищення пенсій буде пов'язано з підвищенням прожиткового мінімуму в Україні. Так, підвищення головного соцстандартів в державі дозволить підняти мінімальну пенсію для непрацездатних громадян до 1769 гривень.

Таким чином, українці, які отримують мінімальну пенсію, з 1 грудня будуть отримувати на 57 гривень більше. Ті українці, які отримують максимальну пенсію, в розмірі десяти мінімальних, отримуватимуть на 570 гривень більше. В Україні відбудеться чергове підвищення пенсій: коли і на скільки збільшать виплати У Міністерстві соціальної політики України пояснили, що надбавку до пенсії отримають ті громадяни, яким покладено надбавки у відсотках від прожиткового мінімуму. До таких належать учасники бойових дій, інваліди війни, інваліди ЧАЕС, шахтарі, люди, відмічені нагородами за особливі заслуги перед Україною.

Пенсіонери, які отримують пенсії за віком, на суму, що перевищує мінімальну пенсію в 1769 гривень, можуть не розраховувати. Підвищення виплат з 1 грудня їх не торкнулося. Крім того, надбавка до пенсії не світить держслужбовцям, науковцям, помічникам нардепів, працюючим пенсіонерам і тим, хто вийшов на пенсію в 2019-2020 рр.

Нагадаємо, з 1 вересня 2020 року в Україні відбувся черговий етап підвищення пенсій до 5000 гривень. Однак воно торкнулося не всіх. Кому уряд вирішила поліпшити життя?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У центрі уваги перемовин з Блінкеном були ситуація на Харківщині та Донеччині — Кулеба

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!