ПолiтДумка

У Штаб-квартирі ООН відкриється виставка, присвячена 35-річчю Чорнобильської катастрофи

09 апреля
04:26 2021

Постійна місія України при ООН в Нью-Йорку та Український інститут проведуть серію заходів, присвячених 35-річчю Чорнобильської трагедії в Штабі ООН.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Постійне представництво України при ООН у Фейсбуці.

«9 квітня 2021 року в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку відкриється фотовиставка «Чорнобиль 35: сучасна історія історичної катастрофи», присвячена 35-річчю Чорнобильської трагедії. Протягом тижня представники іноземних делегацій матимуть змогу переглянути архівні фото та матеріали, які розповідають не тільки про найбільшу людську катастрофу людства, а й про роль брехні та масштабне спотворення інформації радянським режимом, що спричинило Чорнобильську трагедію та збільшило її наслідки», — ідеться в повідомленні.

Як пояснюють організатори фотовиставки: «Фото та документи розповідають про помилки радянського керівництва, викривають інформаційну пропаганду, описують трагічні долі людей, які намагалися зупинити трагедію. Виставка поділена на три блоки. Перший розповідає про масштаби катастрофи, про міжнародну співпрацю у подоланні наслідків трагедії, оскільки Чорнобиль став не тільки проблемою України, а й викликом для всього світу. Другий блок викриває інформаційну пропаганду та спроби радянської влади замовчати трагедію. Третя частина виставки — про наше сьогодення».

Читайте також: ЧАЕС із 25 березня виходить у режим простою через карантин

Архівні матеріали та фото для виставки надали Національний музей «Чорнобиль», Центральний державний кінофотофоноархів імені Г.С.Пшеничного, Державне агентство розвитку туризму та Державне агентство України з управління зоною відчуження; також 3 фото внесені Місіями Швеції, Латвії та Естонії в ООН.

26 квітня на території Генеральної Асамблеї ООН відбудеться онлайн-дискусія з професором історії України, директором Українського науково-дослідного інституту Гарвардського університету Сергієм Плохієм та професоркою Ольгою Бертельсен з Ембрі-Реддл Коледжу безпеки та розвідки (США) Ольгою Бертельсен. Захід відбудеться перед спеціальним пам’ятним засіданням Генеральної Асамблеї ООН, присвяченим 35-річчю Чорнобильської катастрофи.

23 квітня під егідою Програми розвитку ООН у віртуальному форматі відбудеться щорічна зустріч Міжвідомчої цільової групи ООН (IATF) з питань Чорнобиля, під час якої будуть розглянуті практичні аспекти надання міжнародної допомоги постраждалим від цієї аварії країнам.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

МЗС розробляє Стратегію кібердипломатії України — заступник міністра

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!